انبوه سازی

با توجه به افزایش روز افزون و دائم جمعیت در شهرهای بزرگ و افزایش تمایل به زندگی در شهرها، نیاز به داشتن مسکن به امری ضروری تبدیل شده است. این یک حقیقت است که جمعیت جهان روز به روز در حال زیاد شدن است و با همین تناسب روند شهرنشینی نیز رو به افزایش است و مردم به طور قابل توجهی تمایل دارند در شهرها زندگی کنند. در حقیقت به دلیل افزایش نیاز به تعداد مسکن و میزان تقاضا، انبوه سازی مورد توجه قرار گرفت. در انبوه سازی صنعتی در ابتدا تجهیزات و قطعات ساختمانی در کارخانه های پیش ساز ساخته می شود و بعد از حمل به محل پروژه در آنجا در کنار هم قرار می گیرند.اینها می توانند قطعات یک خانه ی ویلایی بزرگ، برج و یا ساختمان چند طبقه ی معمولی باشند.
باتوجه به اینکه تولید انبوه هر محصولی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های تولید و ارتقاء کیفیت محصول می شود به همین دلیل در قالب کشورها تولید کالا به صورت انبوه صورت می گیرد.
در کشور ما از شروع برنامه سوم توسعه به تولید انبوه مسکن توجه شده و روز به روز اهمیت آن بر همگان بیشتر آشکار می شود. تولید انبوه مسکن و ساختمان نیز علاوه براینکه موجب صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه ها و ارتقاء کیفیت مسکن می شود، چون عرضه آن در زمان های معین به صورت هم زمان انجام می گیرد، پاسخگوی متقاضیان و گروه های هدف بیشتری خواهد بود.
به عنوان مثال واگذاری 100 واحد مسکونی در یک مجموعه، در یک تاریخ و همزمان، اثرات مثبت تری از واگذاری 100 واحد در محل های پراکنده و زمان های مختلف خواهد داشت. در انبوه سازی مسکن و ساختمان، هزینه هایی که برای انتقال آب، فاضلاب، برق،گاز، تلفن، ایجاد راه، فضای سبز و ارائه خدمات می گردد به مراتب کمتر و هماهنگ تر با دستگاه های اجرایی ذی ربط خواهد بود تا اینکه این ساخت و سازها در محلات و نقاط پراکنده شهر صورت گیرد و حتی برنامه ریزی های دستگاه های اجرائی نیز همگام با انبوه سازی می تواند با نظم و انسجام و سرعت بیشتری صورت گیرد.
همچنین در انبوه سازی زمینه استفاده از فناوری های نوین و صنعتی سازی مسکن و ساختمان به مراتب آماده تر و توجیه اقتصادی آن منطقی تر و استفاده از آن بیشتر از انفرادی سازی می باشد و از ورود اشخاص فاقد صلاحیت جلوگیری می نماید.
حال که مزایای انبوه سازی بر انفرادی سازی مبرهن و مسلم است، باید تعریف مشخص و قانونی از انبوه ساز به عمل آید تا از ورود اشخاص فاقد صلاحیت به این عرصه جلوگیری شود.
در قوانین و مصوبات کشور ما برای اولین بار در تصویب نامه سیاست ها و خط مشی های سازماندهی، حمایت و نظارت بر بازار تولید و عرضه مسکن مصوب 1375 هیأت وزیران اشخاص حقیقی و حقوقی که می توانند در تولید و عرضه مسکن فعالیت نمایند مورد توجه قرار گرفتند و به منظور حفظ و ارتقا کیفیت و امکان کنترل کار ساخت وساز، به موجب ماده 2 آن مقرر شد این اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی قبل از آغاز فعالیت، نسبت به دریافت پروانه اشتغال اقدام نمایند و وزارت راه و شهرسازی ( مسکن و شهرسازی وقت ) موظف به احراز صلاحیت و تعیین پایه و اعطای پروانه اشتغال شد.
برای جلوگیری از کلاهبرداری کافی است همانطور که در ماده 7 تصویب نامه 1375 آمده، شهرداری ها برای احداث ساختمان ها با متراژ معین و تعداد واحد معین فقط به انبوه سازانی که صلاحیت آنها توسط وزارت راه و شهرسازی احراز و پروانه اشتغال حرفه ای صنفی دریافت داشته اند پروانه ساختمانی صادر نماید. در اینصورت با نظارت وزارت مذکور از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت و کلاهبردار جلوگیری شده و انبوه سازان واقعی می توانند به ساخت و ساز خود ادامه دهند.
شرکت فنی و مهندسی برج نیرو پردازش که در سال 1402 توسط کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان به عنوان انبوه ساز برتر معرفی شد، با تیم حرفه ای و کادر تخصصی و با تجربه تاکنون بیش از ده ها پروژه عظیم ساختمانی را با موفقیت به انجام رسانده است.